You, the petitioner
Schermafbeelding 2020 04 23 om 12.36.50

Behoud de Natuurplas in Eesterga

5,195 signatures

Twee ondernemingen willen de twaalf hectare grote natuurplas in het Friese buurtschap Eesterga (45 inwoners) bijna volledig bedekken met zonnepanelen. Hierdoor zal het enige stukje niet-agrarische natuur in Eesterga en een van de beste karperplassen in Nederland verdwijnen.

Petition

We

omwonenden, fietsers, wandelaars, hardlopers, natuurliefhebbers en karpervissers en sympathisanten

 

observe

  • dat de bedrijven Solarfields en Simavis het plan hebben om de natuurplas in Eesterga te veranderen in 'het grootste drijvende zonnepark van Europa'

  • dit plan gaat tegen de uitdrukkelijke wens van de mienskip in

  • de bedrijven willen met een juridische truc het bestemmingsplan wijzigen.

 

and request

het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente de Fryske Marren de principe-aanvraag en de aanvraag van een omgevingsvergunning af te wijzen wegens strijdigheid met Bestemmingsplan en het Beleidskader Sinneflejden De Fryske Marren 2018 en wegens uitdrukkelijke tegenstand van de mienskip, die niet is ingegaan op een omkopingspoging door de initiatiefnemers.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
De Fryske Marren 
Petition desk:
Closing date:
2020-07-23 
Lead petitioner:
Jan Dijkgraaf (P.R.) 
Organisation:
Stchting Behoud Natuurplas Eesterga 
Website:

History

Signatures